Powered By Blogger

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ 2017: ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5/7/2017, εκτός ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Νέα Χαλκηδόνα. Το ταχυδρομικό κατάστημα λειτουργούσε στο κτίριο «Σκλαβενίτη» στην οδό Αχαρνών και το ενοίκιο είχε παραχωρήσει η επιχείρηση στον Δήμο Νέας Χαλκηδόνας (και αργότερα στον ενιαίο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας). Συζητήθηκε επίσης το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Χαλκηδόνας που λειτουργούσε στην οδό Μαραθώνος. Το κτίριο αυτό είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τον Δήμο Νέας Χαλκηδόνας πριν από 20 χρόνια ώστε να διατηρηθεί το Α.Τ. στην πόλη. Οι δύο υπηρεσίες εξυπηρετούν τους 20.000 κατοίκους της Νέας Χαλκηδόνας και πολλούς άλλους.

Όπως ενημερωθήκαμε από το ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή (και ψηφίστηκε ομόφωνα) και τις διευκρινίσεις του Δημάρχου, κανένας δεν ρώτησε ή ενημέρωσε τον Δήμο, για την πρόθεση κλεισίματος του Αστυνομικού Τμήματος και του Ταχυδρομείου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος ομολόγησε ότι ενημερώθηκαν από τους κατοίκους.
Είναι άξιο απορίας πως είναι δυνατό να μην ερωτηθεί και να μην έχει ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή για κάτι τόσο σοβαρό ώστε να προσπαθήσει εγκαίρως να το αποτρέψει.
‘Όπως τόνισα στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό οφείλεται στην απαξίωση της Νέας Χαλκηδόνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει ορισθεί αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Νέα Χαλκηδόνα. Ο κ. Δήμαρχος όρισε πρόσφατα 5 νέους αντιδημάρχους, κανέναν όμως από την Νέα Χαλκηδόνα των 20.000 κατοίκων. Πέραν του ηθικού σκέλους του ζητήματος, τις κατά τόπο αρμοδιότητες αντιδημάρχων προβλέπει στο άρθρο 59 παρ. 1 και ο ν.3852/2010 «Καλλικράτης».
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ο νομοθέτης πρόβλεψε μετά την ένωση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπάρχει μέριμνα για της δημοτικές ενότητες των νεοσύστατων, τότε, δήμων. Αυτή την μέριμνα αγνόησε η Διοίκηση του Δήμου μας με αποτέλεσμα, η Νέα Χαλκηδόνα να βρίσκεται σήμερα χωρίς πολιτικό προϊστάμενο. Και οι πέντε αντιδήμαρχοι του Δήμου μας προέρχονται από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καλό θα ήταν η Δημοτική Αρχή να συμμορφωθεί ηθικά και νομικά ώστε να αποφεύγονται αυτά τα δυσάρεστα περιστατικά. Έστω και αργά, να επιδιώξει την αναστολή των παραπάνω αποφάσεων που επηρεάζουν δραματικά την καθημερινότητα 20.000 πολιτών και ο Δήμαρχος να ορίσει Αντιδήμαρχο από τη Νέα Χαλκηδόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου