Powered By Blogger

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΝΟΨΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

 
 
Το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι μεγάλο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς ο έλεγχος, ειδικά μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, είναι δύσκολος. Η διοίκηση επιχειρεί να συμμαζέψει την κατάσταση φέρνοντας σε διαβούλευση έναν «κανονισμό χρήσης κοινοχρήστων χώρων». Διαβάζοντας την πρόταση της διοίκησης, παρατηρούμε ότι επικαλείται κυρίως την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία και την εφαρμογή της. Εφαρμογή που θα μπορούσε να επιτευχθεί και χωρίς την ύπαρξη του κανονισμού. Όσον αφορά τα μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου, περιορίζονται κυρίως στις επιπτώσεις που θα φέρει η παραβίαση των όρων της άδειας, χωρίς να εξηγείται ο τρόπος που θα γίνει συστηματικός έλεγχος.
Θεωρώ σημαντικό να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή της πόλης. Το μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο κέντρο . Αντίθετα στην περιφέρεια υπάρχει περιθώριο να δοθούν κίνητρα για αξιοποίηση ώστε κάθε γειτονιά να αποκτήσει το δικό της σημείο αναφοράς.
Από την εμπειρία μου πιστεύω ότι και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος συμφωνούν με την θέσπιση κανόνων που θα βοηθήσουν και τους ίδιους αλλά και την ομαλή ζωή στην πόλη. Παρότι η κατάσταση σε κάποια σημεία είναι απαράδεκτη, υπάρχουν και καταστήματα που σεβόμενα τους πολίτες αξιοποιούν χώρους που θα είχαν διαφορετικά μαραζώσει. Δεν πρέπει λοιπόν να βάζουμε στο ίδιο «καζάνι» όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει να θεσπίσουμε τους κανόνες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που λειτουργούν προς όφελος της πόλης και των πολιτών. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου