Powered By Blogger

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ


 
Είναι απολύτως αδιανόητο να μην καταλαβαίνει κάποιος ότι η διάλυση της συνεδρίασης ενός Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι δυνατό να ωφελεί κάποιο σκοπό, όσο σημαντικός κι αν είναι; Είναι απολύτως αδιανόητο να μην καταλαβαίνει κάποιος ότι στα σοβαρά ζητήματα, οι καθαρές θέσεις είναι απαραίτητες και είναι ο μοναδικός ασφαλής δρόμος, απέναντι στην ένταση που κάποιοι, πιθανόν, να θέλουν να δημιουργήσουν; Τί συμβαίνει λοιπόν; Γιατί επιλέγουν τη λογική του παραλόγου; Τι επιδιώκουν;

Όπως και να έχει, με την ασφάλεια που μου προσφέρει η διατύπωση εδώ και καιρό των απόψεών μου για το ζήτημα της επανακατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, λυπάμαι για την εξέλιξη των γεγονότων αλλά περισσότερο λυπάμαι που κάποιοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και όμηροι του "εγώ" παρά το ότι ευαγγελίζονται το "εμείς".

Θλιβερή κατάσταση που δεν αρμόζει στην πόλη μας και τη δημοκρατική παράδοση των πολιτών της. Το να καταδικάσει κανείς το αυτονόητο είναι περιττό, όταν κάποιοι φαίνεται να επιδιώκουν τον απόλυτο παραλογισμό.

ΥΓ.1 Εύχομαι να είναι όλοι καλά. Και χαίρομαι που δεν ήμουν μάρτυρας (λόγω της απουσίας μου), σε αυτά τα ντροπιαστικά γεγονότα.

ΥΓ.2 Καλά, ποιοί είναι επιτέλους οι σύμβουλοι που ωθούν σε αυτές τις ακατανόητες καταστάσεις;

ΥΓ.3 Δεν θα απολογηθούμε τώρα και γιατί είμαστε ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν είναι κανένας μας, είναι ιδέα.

1 σχόλιο:

  1. Κι όμως κάποιους ωφελεί. Ωφελεί αυτούς που συστηματικά αποκρύπτουν την αλήθεια για το ρυθμιστικό και δημιουργούν πλαστά διλήμματα. Αυτούς που προσπαθούν να εμποδίσουν με όλα τα μέσα, με τραμπουκισμούς, απειλές, βανδαλισμούς, με άσκηση ωμής βίας, με ψέμματα, συκοφαντίες, να ακουστεί η αλήθεια στο λαό μας. Και η αλήθεια θα ακουγόταν στη συζήτηση του 12ου θέματος και αυτό ήθελαν να το εμποδίσουν. Γιατί ο λαός της Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας δεν είναι ενημερωμένος. Δεν ξέρει ότι 24 στρέμματα από το άλσος πρόκειται να τσιμεντοποιηθούν για έργα "ανάπτυξης πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής μητροπολιτικής εμβέλειας" και ότι αυτό κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους το αποδέχονται και το επικροτούν. Γιατί θα κατέρρεε περίτρανα ο έωλος ισχυρισμός ότι η Δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για το άλσος. Θα έπρεπε να απολογηθούν γιατί δεν θέλουν την ανάπλαση και τη φροντίδα του άλσους, τώρα που υπάρχει η χρηματοδότηση. Θα έπρεπε να εξηγήσουν γιατί χαίρονται που αίρεται η κυριότητα του Δήμου στο άλσος και αυτό παραδίδεται σε ένα Ν.Π.Ι.Δ. και γιατί επιτρέπουν να οικοπεδοποιηθεί το δάσος. Σε μια Αθήνα, που είναι τέταρτη από το τέλος σε παγκόσμιο επίπεδο σε αναλογία πράσινου/κάτοικο, το Ρυθμιστικό αυθαίρετα και αντισυνταγματικά αποχαρακτηρίζει δάσος και προβλέπει και άλλες χρήσεις αδιαφορώντας για την υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία και εν τέλει τη ζωή των κατοίκων. Αυτό συνιστά έγκλημα και αυτό το έκλημα κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι το συγκαλύπτουν και το επικροτούν. Σε αυτούς σίγουρα περιλαμβάνεται ο Δημοτικός Σύμβουλος, που ζήτησε να συζητηθεί το Θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ προ ημερήσιας διάταξης, ενώ ήδη από την αρχή της Συνεδρίασης είχαν αρχίσει προπηλακισμοί και ύβρεις εναντίον πολιτών, από άτομα πού δήλωναν οπαδοί της ΑΕΚ. Η στάση του αυτή τον καθιστά συνυπεύθυνο και ηθικό αυτουργό της φασιστικού τύπου προσπάθειας φίμωσης, τρομοκράτησης και κατάλυσης κάθε έννοιας δημοκρατίας. Ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση του 12ου θέματος γιατί θα αποδεικνύονταν περίτρανα δημοσίως ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί. Απ΄ότι φάνηκε το είχε προσχεδιάσει γιατί είχε κανονίσει να αποχωρήσει στις 20.45. Αυτός ο “κύριος” που δεν τολμάει να δημοσιοποιήσει τη θέση της Παράταξής του για το Ρυθμιστικό με περίσσιο θράσος μας εγκαλεί για διγλωσσία, παλινωδίες και υπεκφυγές. Είναι λοιπόν ο ηθικός αυτουργός και το γνωρίζει πολύ καλά.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Ανδρέου Χριστίνα Δημ. Σύμβουλος και αυτόπτης μάρτυρας των τραμπουκισμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή