Powered By Blogger

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΟΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ


Μπορεί πολλές φορές το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας να ξεφεύγει χρονικά και οι τοποθετήσεις να πλατειάζουν, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό όπως αποδείχθηκε στην συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου, όταν το Προεδρείο έφερε για συζήτηση και λήψη απόφασης θέμα, για τους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας. Η συνεδρίαση διάρκεσε σχεδόν τέσσερεις ώρες, στις οποίες εκτέθηκαν απόψεις και πολιτικές. Εκτέθηκε όμως κατά την γνώμη μου και η διοίκηση.

Στην πραγματικότητα το ζήτημα τέθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν ο Δήμαρχος ζήτησε να συμφωνήσει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στην στελέχωση από εθελοντές των παιδικών σταθμών, ώστε να μπορέσουν να απορροφηθούν τα παιδιά που λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού (καθυστέρησης προσλήψεων), είχαν μείνει εκτός. Το προχωρημένο της ώρας δεν επέτρεψε τότε να γίνει συζήτηση και η διοίκηση επανήλθε.

Η διοίκηση λοιπόν εισηγήθηκε, αρχικά, την στελέχωση με εθελοντές των παιδικών σταθμών, μέχρι να τοποθετηθεί το νόμιμο προσωπικό (οι θέσεις αφορούν παιδαγωγούς, μάγειρες και καθαριστές). Απέσυρε όμως το θέμα όταν στην διάρκεια της συζήτησης αποδείχθηκε ότι ενώ εισήγαγε ένα τόσο σοβαρό θέμα, για λήψη μιας παράνομης απόφασης, δεν είχε την σύμφωνη γνώμη ούτε του μόνιμου προσωπικού, ούτε των γονέων, ούτε της νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Δεν είχε δηλαδή γίνει διαβούλευση, για ένα θέμα που αφορά την εκπαίδευση, σίτιση και ασφάλεια δεκάδων νηπίων, τριών και τεσσάρων ετών.

Στην πραγματικότητα, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης, η διοίκηση μάλλον είχε ήδη εισπράξει βροντερά ΟΧΙ τουλάχιστον από τους εργαζόμενους (ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων δήλωσε, όταν έλαβε το λόγω, ότι διαφωνούν) και την νομική υπηρεσία (ήταν απούσα από την συνεδρίαση για πρώτη φορά). Ακόμα και οι γονείς δεν φαίνεται να συμφωνούσαν καθώς, μόλις δύο πήραν τον λόγω και αυτοί για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση, όχι για να στηρίξουν την πρόταση της διοίκησης. Λόγω όλων αυτών, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι τελικά επρόκειτο για ένα επικοινωνιακό σόου που μοναδικό στόχο είχε την αποποίηση ευθυνών απέναντι στους γονείς και τα παιδιά.
 
 
η τοποθέτησή μου
 
Δυστυχώς οι συνάδελφοι της διοίκησης αδυνατούσαν να καταλάβουν την σοβαρότητα του θέματος ή, και αυτό είναι πολύ σοβαρότερο, επιδίωκαν να εφαρμόσουν μια επικίνδυνη πολιτική, στις πλάτες μικρών παιδιών. Ευτυχώς, μετά την σύσσωμη αντίδραση και σε πολιτικό επίπεδο και σε πρακτικό – νομικό επίπεδο, η διοίκηση αποφάσισε να αποσύρει το θέμα.

Την επόμενη μέρα, μας ζητήθηκε να γίνει αποδοχή των εγκεκριμένων θέσεων γιατί όπως αποδείχθηκε τελικά, είχαν εγκριθεί από τις 10 Οκτωβρίου. Είχαν δηλαδή εξασφαλιστεί  δεκατέσσερις από τις δεκαπέντε θέσεις που είχαν ζητηθεί για την στελέχωση των παιδικών σταθμών. Περίεργα πράγματα. Να συνεδριάζει τέσσερεις ώρες το δημοτικό συμβούλιο, για ένα λυμένο ζήτημα. Το γεγονός αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι όλα έγιναν για επικοινωνιακούς λόγους.

Αυτό που όλοι περιμένουμε τώρα είναι πόσο γρήγορα θα κινηθεί η διοίκηση ώστε να πάνε τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και να ανακουφιστούν δεκάδες οικογένειες.

Παρακολουθήστε τα βίντεο ώστε να καταλάβετε τις εύλογες αντιρρήσεις, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο φροντίδας, ασφάλειας και νομικών ευθυνών που φαίνεται να αγνοεί η νέα διοίκηση. Ή μήπως όχι …
Όλη η συνεδρίαση στο https://www.youtube.com/watch?v=AbqZfn2Sptw (για το θέμα μας μετά το 35ο λεπτό).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου