Powered By Blogger

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ


Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, χαρακτηρίστηκαν από την δυσλειτουργία του Δήμου μας. Η πρόκληση που αντιμετωπίσαμε, μετά την απώλεια του φυσικού μας ηγέτη Γιώργου Αποστολάκη, ήταν μεγάλη. Ο καθένας διάλεξε τον τρόπο, με τον οποίο πίστευε ότι θα δικαιώσει την επιλογή των συμπολιτών του. Προσωπικά σεβόμενος την πρόταση της παράταξης και την απόφασή σας, αποστασιοποιήθηκα από κάθε διένεξη και προσηλώθηκα στις αρμοδιότητες που ανέλαβα, ώστε να επιλυθούν μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.

Τον Μάιο έχουμε εκλογές. Πιστεύω ότι τα πέντε χρόνια που ακολουθούν είναι σημαντικά, διότι θα αποτελέσουν
την μετάβαση από αυτή την πρωτοφανή κρίση, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, μόνο εφόσον αυτές στηριχθούν σε γερά θεμέλια που θα βασίζονται σε αξίες και αρχές. Είναι αυτό που εγώ ονομάζω «επιστροφή στο μέλλον». Πορεία δηλαδή, προς ένα ασφαλές μέλλον με αρχές και αξίες που μας δίδαξαν οι πατέρες και οι παππούδες μας. Αυτές οι αξίες πρέπει να είναι της αξιοκρατίας και της ειλικρινούς συνομολόγησης, πολιτικών και πολιτών, για λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος του συνόλου, μακριά από κομματικές εξαρτίσεις και προσωπικές μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Αυτό το μοντέλο διοίκησης δοκιμάστηκε και πέτυχε επί των ημερών του Δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη. Ενέπνευσε πολιτικούς και πολίτες και έφερε την πόλη σε προνομιακή θέση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό το μοντέλο θα υποστηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις στις επερχόμενες εκλογές. Οι αξίες του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού πρέπει να κυριαρχήσουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Συλλογικά και όχι ατομικά θα αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση και ο Δήμος, ως θεσμός, πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του δίνονται, ώστε να συμπαρασταθεί στους πολίτες.

Υπολογίζω στη συμπαράσταση όλων σας, οι οποίοι πιστεύετε ότι η πολιτική δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση, ότι ικανοί νέοι άνθρωποι, πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δημιουργίας, ότι τα κόμματα πρέπει να αποκλειστούν από την καθημερινότητά μας. Και το βασικότερο ότι ήρθαμε για να κάνουμε κάτι και όχι να γίνουμε κάτι. Καταξίωση δεν μας δίνουν οι θέσεις που λαμβάνουμε αλλά αυτά που προσφέρουμε στον τόπο μας και τις οικογένειες μας. Όπως πάντα θα τιμήσω την επιλογή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου